4 mai 2024

GAZETA PROGRES

De la oameni, pentru oameni

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, succes masiv de vânzări pe Nintendo Switch

2 min read

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Nintendo ne-a surprins cu o veste uimitoare despre jocul Zelda. Lansat cu mult fast și pus pe lista de jocuri noi foarte bune, ultima adiție în serie, intitulată The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, a reușit să bată toate recordurile, vânzând peste 10 milioane de copii în primele trei zile de la lansare, pe platforma Nintendo Switch! Pentru a face o comparație, gândiți-vă la clasicul atemporal The Legend of Zelda: Ocarina of Time, considerat cel mai bun joc din toate timpurile pe Metacritic, care a reușit să vândă 7,4 milioane de copii în întreaga sa existență, scrie Le Figaro.

E incredibil, nu-i așa? Ei bine, Tears of the Kingdom, un titlu aflat pe lista de jocuri noi, disponibil exclusiv pe Nintendo Switch începând de vineri, a depășit deja acest număr care și așa părea foarte greu de doborât!

Singurul alt joc din clasica serie Zelda care se află în fruntea vânzărilor este Breath of the Wild, predecesorul lui Tears of the Kingdom. Încă de la lansarea sa din 2017, acesta a reușit să vândă aproape 30 de milioane de unități pe Switch și Wii U. Nu putem să nu menționăm nici câștigătorul Game Awards 2022, Elden Ring, care în martie 2023 a reușit să vândă nu mai puțin de 20,5 milioane de unități. Este important de menționat că Elden Ring a fost lansat pe mai multe platforme decât noul joc Zelda.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, succes în Marea Britanie

Noul joc de la Zelda a devenit și cel mai bine vândut joc video fizic din Marea Britanie în 2023, conform GamesIndustry.biz, depășind vânzările lui Hogwarts Legacy cu 50%. Să discutăm și despre cifre. Vânzările brute indică faptul că acest joc a generat peste 600 de milioane de dolari, plasându-l în topul celor mai bine vândute lansări. Totuși, poziția de lider în acest clasament este ocupată în continuare de GTA V, care a generat peste un miliard de dolari în primele trei zile de la lansare.

Te las cu o simplă concluzie: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a doborât toate recordurile și a obținut un succes masiv în primele zile de la lansare. Cu milioane de copii vândute și încasări impresionante, jocul a captat inimile fanilor și a confirmat încă o dată puterea și popularitatea seriei Zelda.

Descoperă mai multe la GAZETA PROGRES

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura